Thursday, November 29, 2007


Festivalul de film DOC EST

Filmul documentar "Baieti rai" a facut furori printre adolescentii ieseni


Poate datorita titlului pe care acest film l-a avut,poate datorita inclinatiei mai pronuntate a adolescentilor din ziua de astazi spre rau(unde comunismul se incadreaza cu succes,dupa parerea multora),filmul "Baieti rai" in regia Luciei Hossu-Longin si a lui Stejarel Olaru,s-a bucurat de o audienta aproape 100% adolescentina.
"Baieti rai",un film documentar inspirat din realitate,a rulat vineri,23 noiembrie 2007,la orele 14:00,la Casa de Cultura "Mihail Ursachi",din parcul Copou.
Subiectul filmului a fost asasinarea a trei tineri care au trait in perioada comunista si care au incalcat legea incercand sa treaca granita luand ostatici toti calatorii dintr-un autobuz care se indrepta spre Bihor,si cu care cei trei tineri aveau de gand sa mearga mai departe,in Iugoslavia.Sunt prinsi si arestati in urma unui schimb de focuri intre ei si securitatea care le-a dat de urma,iar mai tarziu,asasinati.Filmul "Baieti rai" ofera imagini terifiante cu moartea celor trei tineri rebeli.
Modul in care a fost realizat filmul a fost asemanator conceperii "Memorialului durerii",lucru de inteles,avand in vedere ca filmele au avut acelasi realizator:Lucia Hossu-Longin.
Documentarul intitulat "Baieti rai" s-a adresat tuturor celor interesati de elucidarea numeroaselor crime care au fast savarsite in perioada comunista si a avut rolul de a dovedi inca o data acestor persoane ca asasinatele comuniste au fost,sunt si vor ramane mult timp de-acum inainte un subiect tabu.

No comments: