Thursday, May 31, 2007



Rolul perturbator/(in)formativ al N.T.C.I.


N.T.C.I. sunt:
telefonul mobil si internetul.
Astazi,orice om dispune,daca nu de un PC,de un telefon mobil sigur.Unii au chiar doua sau trei...Asta este "moda",acesta este spiritul de turma.Putini sunt cei care stiu cu adevarat la ce riscuri se expun folosind constant un telefon mobil sau stand in fata
calculatorului sau pe internet chiar si mai putin de 3-4 ore pe zi.
Internetul are atat un rol formator cat si unul deformator;ne putem forma cat de cat personalitatea raportandu-ne mereu la informatia on-line,dar in cazul in care totul se reduce la "luat de pe net",fara ca mintea proprie sa-si aduca aportul/contributia cat de putin,internetul are cu siguranta un rol deformator.
Telefonul obisnuit nu este mai mult decat un instrument de comunicare la distanta,insa noile tehnologii,care scot pe piata
telefoane din ce in ce mai performante,au reusit sa transforme telefonul obisnuit intr-un mijloc de comunicare si de informare,in acelasi timp.
N.T.C.I. au un rol perturbator,insa numai in cazul in care nu sunt folosite corect,in care nu se face abuz de ele.In cazul in care internetul si telefonul mobil sunt folosite corect si cumpatat,nu ne pot aduce decat beneficii.

No comments: